Лаят на НАТО пред вратата на Русия може да е причината

...
Лаят на НАТО пред вратата на Русия може да е причината
Коментари Харесай

Папата заговори за провокиран гняв на Путин

" Лаят на НАТО пред вратата на Русия "  може да е повода за войната в Украйна, съобщи папа Франциск в изявление пред италианския вестник Corriere Della Sera.

По думите му е евентуално това да е предизвикало реакцията на Путин:  " Гняв, който може да е бил предизвикан ".

" И в този момент тези, които се грижат за мира, са изправени пред огромния въпрос за доставката на оръжия от западните страни на украинската опозиция. Въпрос, с който не всички са съгласни, който разделя католическия и пацифисткия свят ", коментира папа Франциск. 

Унгарският министър председател Виктор Орбан е споделил на Светия отец, че съветският проект е войната в Украйна да завърши на 9 май, когато Русия празнува годишнина от успеха над нацистка Германия във Втората международна война. Това стана ясно още от изявлението на папа Франциск.

" Надявам се казусът да е подобен... Защото в този момент не е единствено Донбас, това е Крим, това е Одеса, лишават черноморското пристанище от Украйна... Аз съм черноглед, само че би трябвало да създадем всички вероятни жестове, с цел да спрем войната ", коментира главата на Римокатолическата черква. 

Пред италианското издание той обяви още, че е изискал среща в Москва с съветския президент Владимир Путин, с цел да се опита да спре войната в Украйна, само че не е получил отговор, съобщи Ройтерс. 

Папа Франциск, който направи невиждано посещаване в съветското посолство, когато стартира войната, сподели пред вестника, че към три седмици след спора е помолил висшия посланик на Ватикана да изпрати известие до Путин.

Съобщението гласи,  " че съм подготвен да отида в Москва. Разбира се, беше належащо водачът на Кремъл да разреши визитата. Все още не сме получили отговор и към момента настояваме ". Папа Франциск е добавил:  " Страхувам се, че Путин не желае тази среща в този миг. Но по какъв начин да не спреш толкоз доста грубост? "

Преди изявлението 85-годишният Франциск не е споменавал обществено Русия или Путин от началото на спора на 24 февруари. Позицията му обаче е ясна, тъй като нееднократно той е употребявал избрания като " неоправдана експанзия ", " навлизане " и " зверства против цивилни "., написа dir.bg
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР